Füvészkert – Sakura ünnep

Látogatást tettünk a fűvészkertben a klubos barátokkal. Sok éve együtt vagyunk. Nekem a dobolás tetszett, táncoltam is zenére, a zenészek piros és fekete ruhában voltak. Egy japán is volt köztük, aki dobolt.
Megnéztük a pálmaházat, a kaktuszokat, sok különféle kaktusz volt. Virágokat is nézegettünk, eladó nárcisz meg más virágok eladásra is voltak. Köralakú pálmákat is láttunk. Nekem ez egy jó kikapcsolódás volt!

Nagy volt a nézőközönség. Legutóbb mi is évekkel ezelőtt látogattuk meg a fűvészkertet. A jól ismert Pál utcai fiúk regény jutott eszembe, akik harcoltak az úgynevezett grundért Ács Ferivel és bandájával, a vörösingesekkel.
A Pál utcai fiúk győztek, de elkezdték felszámolni a grundot, egy mérnök, aki oda házat tervezett. Bánatosan hagyták el a grundot. A harcok közben egyik kis barátjuk életét vesztette: a kis Nemecsek, akitől a vörösingesek is bocsánatot akartak kérni... És szintén bocsánatot kértek ünnepélyesen az iskolatársai és csupa nagybetűvel írták ki a nevét (mert korábban, mint közlegénynek, aki szerintük hibát követett el, kisbetűvel írták le a nevét).

R. Magdi
2019

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése