Laza délután a Római Parton

Egy szép napsütéses délután elindultunk hajókirándulásra a Római Partra.
Elindultunk, de sikerült lekésni a Batthyány tér felé, sőt még a hajó indulását is pár perccel. Ezért kerestünk egy árnyékosabb helyet, hogy a következő járatra felszálljunk. Elérkezett az idő és elindult velünk a hullámokat szelő hajó.Mindenki megtalálta a helyét, ki az alsó részen, ki a hajó tetején. Jó hangulat volt, szívtuk a Duna vize árasztotta friss levegőt. Megérkeztünk, rövid séta után kiválasztottuk a megfelelő helyet a vendéglátó egységek közül. Következett a lángos, a fagylalt és a palacsinta megrendelése is, ki mit szeretett volna kapni. Én nagyon finom lángost kaptam, örömömre nagyon jól megpakolták reszelt sajttal. Külön meg is köszöntem a kiszolgálónak. Elfogyasztása után üldögéltünk, jókat meséltünk, nevetgéltünk, majd lementünk a folyópartra.

 Voltak ülő- fekvő alkalmatosságok. Mindenki magába szállhatott, amiből Bea meglepetése ébresztett bennünket, amikor közölte, hogy vegyünk a felszolgáló dobozból jó hideg jeges gyümölcslevet. Ez igazán felüdített bennünket. Alkalom volt arra is, hogy a kísérő dolgozókkal kötetlenül beszélgessünk. Gyorsan eltelt az idő is, majd indultunk vissza később induló hajóval és szerencsére élményekkel tele, napsütötte arccal, bőrrel megérkeztünk és mindenki az otthona felé vette az irányt.


Mostanában két alkalommal is elmentünk a természetbe. Egyszer a Normafánál, máskor a Margit-szigeten sétáltunk egy kiadósat, ami testi-lelki javunkra vált. Jól éreztük magunkat és köszönjük az alkalmakat az ilyen együttlétekre. A természet csodákat művel és biztatok mindenkit, hogy minél több időt töltsünk kinn együtt.

H. Margit
2018

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése