Múzeumlátogatás

R. Magdi élményei:

A Nemzeti Galériában a mexikói festőművésznő Frida Kahlo kiállítását néztük meg. A művésznőnek nehéz gyerekkora volt. Későbbiekben se v olt könnyű, a kamaszkor, az iskoláskor betegségben telt el. Egy buszbaleset miatt gerincsérülésen ment keresztül. Nehezen gyógyult és a család segítette a gyógyulásban. A pénzük fogytán azt Frida Kahlo a festészetbe menekül és így szerez pénzt. Családi fotózással kezdte és festészettel folytatta, ehhez állványt is kapott.Nekem annak ellenére tetszett, hogy képei szomorúak, mégis színes népies mexikói viselet motívumai voltak benne.

P. Laci élményei:

Engem az fogott meg, hogy annak ellenére, hogy milyen egészségügyi problémái voltak, minden fájdalma ellenére soha nem adta fel. (Kicsit el is szégyelltem magam, hiszen ép a kezem, és a lábam is gyógyul.) Nagyon érdekes képeket festett és a fotóin is csodás dolgok voltak. A tájat és az embereket is fényképezte, és azokon látszott, hogy még az egészséges embereknek is nehéz dolguk van.
A gerincsérüléséről készült kép nagyon megfogott, de a többi felirat is érdekes volt, csak nem győztem őket végigolvasni, ennek ellenére élvezhető volt a kiállítás. Helyzet képeket láttunk a mexikói emberek életéről. A helyes megértéshez még egyszer meg kellene néznem, de egyelőre megelégszem ennyivel.

R.Magdi
P.Laci
2018

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése