„BESZÉLŐS” CSOPORTOK - ÚJABB PROGRAMOK

A Mandala az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező csoport a klub életében. Karesz búcsúztatásával úgy nézett ki, hogy a Mandala és az Ismeretterjesztő foglalkozások megszűnnek.
Mi többször is jeleztük a szocmunkások felé, nagy igényünk lenne e két csoport folytatására. Ennek ellenére úgy nézett ki, hogy senki nem vállalja a vezetését. Ekkor kapóra jött, hogy Gusztos Éva /az Alexander csoport vezetője / kognitív viselkedésterápiás konzultánsként fog végezni júniusban. Így ő elvállalta a Mandala vezetését. Már az elején kialakult a foglalkozás profilja. Először arról beszélgetünk, hogy kivel mi történt az elmúlt héten, milyen problémáink vannak. A második részben Márai Füveskönyvét tárgyaljuk ki részről részre, illetve Zoli hozott egy könyvet, melynek első kötetét már használtuk. Ebben híres emberek által kiválasztott idézetek és magyarázatok vannak, ezeket beszéljük meg.

Ezzel kielégítődött tudásvágyunk, mert Mezsu mesecsoportja és életmód csoportja, Anett művészetterápiás foglalkozása, Feri Fanzinja, Sz. Éva irodalombarátok köre, Julika irodalmi köre teret ad a beszélgetéseknek, hiszen ezek a leglátogatottabb csoportok. Bár csak egy rövid időre, lévén, hogy Anett gyereket vár, a művészetterápiás csoport felfüggesztődik. Anett viszont megígérte, hogy három-négy hónap múlva - csak a mi kedvünkért - bejön megtartani. Időközben az ismeretterjesztő csoportnak sikerült vezetőt találni: Mezsu elvállalta, és egy időre a mesecsoport helyett ismeretterjesztő előadásokat fogunk hallgatni és azokról beszélgetni.

Ennek megfelelően programjaink a következőképpen változtak:



Ali
2017

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése