PINGPONG A FÉLSZIGET KLUBBAN

Amikor első alkalommal beléptem a klubba, rögtön feltűnt a falhoz támasztott pingpong-asztal. Rögtön megkérdeztem a klub vezetőjét, Zsuzsát, hogy lehet-e használni. Ő igent mondott, és nemsokára ő is beállt kicsit játszani velünk.

Az első állandó partnerem Margit volt. Ő főleg tenyeressel játszik, jellegzetesen tartva ütőjét, és minden lehetséges labdát visszaad. Nagyon tetszik benne, hogy mindig kiegyensúlyozott, nyugodt, még akkor is, ha nem áll éppen nyerésre. Egy nap csatlakozott hozzánk Antal. Antinak orvosi tanácsra is minél több mozgásra van szüksége, így hárman sokszor játszunk, de Margit és Anti szinte minden nap. A sok gyakorlást követően mindketten egyre jobbak. Később időnként csatlakozott hozzánk Patrik is, aki kiváló játékos.

Mostanában, ha lemegyek a klubba, első dolog, hogy megnézzem, melyikük van ott, és hívjam játszani.
Versenyt is szoktak rendezni szombatonként, ilyenkor a nagyobbik terembe viszik az asztalt, és úgy rendezik el a szobát, hogy kényelmesen lehessen elférni, mozogni a labda után. Itt a játékosoknak lényegesen nagyobb tere van, mint a kisszobában, ahol rendszeresen játszunk.
A mezőny ilyenkor nagyon nehéz. A fiúk (fiatalemberek) nyernek legtöbbször, de meg kell említenem Ágit, aki nagyon jó technikával veri meg ellenfeleit. Ő elmesélte, hogy régen teniszversenyző volt, hát úgy tűnik, egyéb labdajátékokhoz is ért.
A játék öröme és izgalma mellett az is jó, hogy a rendszeres játékosok között már kialakult kapcsolat, egyre jobban megismerjük egymást. Jó lenne, ha még többen is csatlakoznánk hozzánk, hiszen a mozgás, a sport nagyon fontos, hogy fittek maradjunk, állóképességünk javuljon. És hasznos ahhoz is, hogy kialakuljanak új, jó kapcsolatok.

Sz-né Zsuzsa
2016

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése