Falatka

Sose fogom elfelejteni azt a napot, mikor megismerkedtem a Falatkával. Úgy köszöntött engem, mintha már ezer éve ismertük volna egymást. Mindig így fogadott: Szervusz kedves barátom! Hogy vagy? Ez nagyon jól esett nekem. Még sosem találkoztam ilyen emberrel, aki ilyen kedves lett volna hozzám. Mondhatni, Ő volt a klub lelke. Mindig mindenkihez kedves volt. Mindig mindenkinek mondott pár kedves szót. Sose volt ideges vagy rosszkedvű. Ha rosszabb is volt a kedve, nem lehetett rajta látni. Ilyenkor kevésbé volt aktív, kevesebbet beszélt, de nem sokszor fordult ilyen elő vele.
A legtöbbször a konyha környékén sürgött forgott. Eleinte ő főzte a kávét. Meglátott engem, illendően köszöntött, és már mondta is, hogy: rögtön hozom a kávét. Sosem ittam olyan jó kávét, amilyet Ő csinált. Amíg volt főzőklub keddenként, addig abban is aktívan részt vett. Hagymát vagy krumplit pucolt, kavargatta az ételt, bármit rá lehetett bízni. A palacsintasütésben is verhetetlen volt.
Az „Édes péntek” csoport oszlopos tagja volt. Előfordult, hogy 50-nél is több palacsintát sütött meg egyhuzamban. Ott állt a tűzhely mellett és csak sütötte őket. És hozzá kell tennem, hogy nem 10 percig tart megsütni 50 palacsintát



Ezeken kívül még rengeteg más elfoglaltsága is volt. Sosem unatkozott. Imádta az órákat. Folyamatosan bütykölte őket. Szétszedte, majd összerakta a szerkezetüket. Ha nem volt mit csinálnia, elővett egy órát és azzal foglalta el magát.
De egyébként folyamatosan volt tennivalója. Egymás után mondta a jobbnál jobb vicceket. Az egész klub szívesen hallgatta őket. A dalokban is verhetetlen volt. Mindig minden dal címét tudta, ami a rádióban szólt. Furcsa mód mindig úgy alakult, hogy ő a dal címét tudta én meg az előadóját. Nagyon szeretett egyébként zenét hallgatni is. A legtöbbször a Fonográf együttes Hét évig tart című számát hallgatta meg. Ezeken kívül sokat ült a számítógép előtt. Vagy zenét hallgatott, vagy vonatokról nézett videókat a You Tube oldalon.
A zenei érzéke másban is megmutatkozott. Mikor elkezdődött a karaoke-zás péntekenként a klubban, a legtöbb számot Ő énekelte. A két kedvenc száma a Republictól a Szállj el kismadár és a Demjén Ferenctől a Zenevonat volt. Legtöbbször ezeket énekelte. Együtt is énekeltünk több dalt is.
2014-ben együtt nyaraltunk Agárdon. Úgy alakult, hogy egy szobában is aludtunk. Kellemesen eltöltöttük az időt. Rengeteg történetet mesélt és a viccmondást ekkor sem hagyta abba.
Idén Balatonszárszóra is együtt mentünk nyaralni. Aktívan részt vett a programokon. Lejött velünk a strandra, eljött velünk a kirándulásokra és még Activityzni is beállt. Bár nem játszott, de azért odaült mellénk és figyelte a történéseket.
Egy nagyon jó embert ismertem meg Benne. Sose fogom Őt elfelejteni. Őt mindenki szerette. Mindnyájunknak nagyon fog hiányozni. Emlékét örökké megőrizzük. Nyugodj Békében Falatka.

Miki
2016

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése