Búcsú Lacitól

Szervusz Lacikám! Üdv a koránkelőknek!!!

Így köszöntöttük egymást minden nap. Legyen az a hét bármely napján, még kedden reggel 10 órakor is, Lacit nem lehetett megelőzni. Akár esett az eső vagy a hó, vagy +40 fok hőség volt, már a klub nyitása előtt Ő ott volt, még én sem tudtam megelőzni. Időjárástól függően a klub ajtaja előtt, vagy a kertben a padoknál, ott volt Laci és pöfékelte az elmaradhatatlan szivarkáját. Még be sem léptem az ajtón Ő már a kávét csinálta, és ürítette ki a mosogatógépet Magdussal. Itt van Ali barátom a poharad mondta szertartásosan. Nekem már csak a kész kávét kellett kitöltenem.
Amikor a konyhában már minden rendben volt Laci rákattant a számítógépre és a Google segítségével megkereste például Csanáloserdőt Romániában. Büszkén mutatta be szülőhelyét és a többi helyet, ahol mozgalmas élete során járt. Ezeken kívül még sokszor „utazott” a neten vonattal is, bár a vonat füttyétől félt, ez már gyerekkori fóbiája volt.
A másik nagy szenvedélye az órák voltak. Nem csak gyűjtötte, hanem javította is őket. Akkor örült a legjobban, ha valaki egy régi órát adott neki, az sem volt, baj, ha nem járt. Ha volt hozzá alkatrésze meg is csinálta őket. Órákig tudta nézni a neten a retró magnókat és rádiókat is. Büszkén mutatta nekem, hogy ilyen MK-21-es kazettás magnója neki is volt.
Laci kívülről fújta a régi kabarétréfákat is. Nagyon sok anekdotát és viccet is ismert.
Kedvenc hobbyja még a zenehallgatás volt. Legjobban a Fonográf együttest szerette. Ha karaoke volt a klubban Ő is vállalta, hogy énekeljen. A dalkörben is részt vett.
Laci sütni és főzni is nagyon szeretett. Az Ő nevéhez fűződött az édes pénteken a palacsinta party. Ezt a szeme miatt abba kellett hagynia, mert neki is, mint nekem szürke hályog műtétje volt, és ez mindkettőnknek zöld hályoggal párosult. Neki ráadásul leszakadt a retinája is, amit visszaragasztottak. Nagy szeretettel emlegette  Burka doktornőt. Mindkettőnket ő operált meg. Ráadásul Laci csak egy szemére látott, így neki jobban kellett vigyáznia. Talán Laci volt a klubban az egyetlen, akit mindenki szeretett, és aki mindenkivel jóban volt.  Halála mindnyájunkat megrendítette.  Csak 58-éves volt.

Ali
2016

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése