Híres előadók: Cher

Cher 1946. május 20-án született Amerikában, California államban, jelenleg 70 éves. Énekesnő és kiváló színész is egyszerre. Eddigi karrierje során nyert 1 Oscar-díjat, 1 Grammy-díjat és 3 Golden Globe-díjat. Leginkább a „POPZENE ISTENNŐJE”.néven ismert.

Leginkább Madonnához tudnám őt hasonlítani. Kiváló zenei karrierje mellett 16 filmben is szerepelt. Zene pályafutását a 60-as évek közepén kezdte, a mai napig 25 albuma jelent meg és 79 kislemeze, köztük olyan dalokkal, mint a Believe, The Shoop Shoop song, vagy az I got you című dalok, amelyekről a cikkem végén részletesebben írok. Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, több mint 100 millió albumot adott el világszerte. Ő az egyetlen Madonna mellett, akit kétszer is Európa vezető énekesének választottak. Cher az egyetlen előadó, akinek három turnéja is szerepel a 2000-es évek legsikeresebb koncertsorozatait felvonultató listán. Believe című dala a zenetörténet harmadik legsikeresebb női slágere.

A hatalmas zenei eredmények mellett, ahogy már írtam, sikeres színésznő is, hiszen nyert Oscart a legjobb női főszereplő kategóriában, valamint  három Golden Globe-díjjal is rendelkezik.
Eddigi utolsó nagylemeze 2002-ben jelent meg, és 2002-től 2005-ig tartó búcsúturnéja után visszavonult, de 2008-ban egy grandiózus fellépés-sorozattal visszatért a színpadra. 2010-ben leforgatta – tíz év szünet után – első főszerepes filmjét, a Burlesque-et (magyar címe: Díva), Christina Aguilerával. A filmhez két új betétdalt is felvett, amelyből a You haven't seen the last of me 2011-ben Golden Globe-díjat nyert.
Cher 2010-ben 47. évét celebrálhatja a show bizniszben, rengeteg listavezető slágerrel. Hangterjedelme mély kontraalt. Én középiskolai éveim alatt kezdtem el hallgatni, és pontosan úgy voltam vele, mint Madonnával, hogy mindegyik száma tetszett. Ez azokra a számokra vonatkozik, amelyekhez videoklippet is forgatott, illetve azokra, amelyeket játszottak a rádiók.
I got You, Sonny Bonoval közösen előadott dala, az ifjúságról, az örök szerelemről szól. Szerepel a dalban, hogy nincs meg mindenünk, de van egy valami, ami lényeges, hogy Te velem vagy. Nagyon fontos mondanivalója a dalnak, hogy fogadjuk el másokat olyannak, amilyenek, és az, hogy Együtt mindent le tudunk győzni. A The Shoop Shoop song szintén a szerelemmel foglalkozik. Idéznék egy részletet a dalból szó szerint: „a szemén látom, hogy szeret engem, abból, ahogy rám néz!”
Believe című dalából szintén egy részletet osztanék meg veletek. A refrénben ez áll: „Hiszel-e a szerelem utáni Életben? Én nem hiszem, hogy elég erős vagy ahhoz, hogy egyedül éljél tovább nélkülem!” Ennyit szerettem volna megosztani veletek Cherről. A cikkben szereplő dalait feltétlenül hallgassátok meg, ha tudjátok, de egyébként bármelyik dalát érdemes meghallgatni.

Miki
2016

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése