A mesecsoport nem mese

Amikor elkezdődött Mezsu mesecsoportja, először azt hittem, hogy tényleg az. Ezer egy éjszaka meséi kezdődnek. Mi már akkor hozzászoktunk Popper Péter, és más egyéb hasonló fajsúlyú előadók kiértékeléséhez a Mandala és az Ismeretterjesztő csoporton belül. Nagy volt a konkurencia, de előbb-utóbb megtaláltuk a közös nevezőt, és ekkor jöttek azok az írók, ahol már „kiélhettük” magunkat. Az előbb említett írók is így kerültek sorra.

A felállás az, hogy Mezsu elkezdi olvasni a könyvet, s a felolvasást bármikor megállíthatjuk, ha valami megmozgatja a fantáziánkat, és ilyenkor sokszor előfordul, hogy kiegészítjük, vagy ellentmondunk és vitatkozunk az olvasott témával kapcsolatban, természetesen a hozzászólásokkal is, ha nem értünk velük egyet. Van olyan is, hogy az idő nagy részét nem is a mű, hanem a hozzászólások teszik ki. Zsuzsának sokszor kell odafigyelnie, hogy túlságosan ne térjünk el a tárgytól. Ez nem mindig sikerül.

Foglalkoztunk az egóval és az egoizmussal, a fogyasztói társadalom káros kérdéseivel, az önmegvalósítással, a családi háttérrel, hogy nem mindegy, ki mikor és honnan indul, a szerepjátszás és az önmegvalósítás kérdéseiről és még sok érdekes dologról. Bár már két éve kezdődött ez a csoport, még mindig az egyik kedvenc, és sokan járunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése