Skandináv nap

Ha január 23 szerda, akkor skandináv nap, de ne vágjunk a dolgok közepébe. Ez az alkalom az egész klubot megmozgatta. Először a forgatókönyv készült el. Az esemény fontossága miatt kétszer is a klubházgyűlés témája volt. Itt vetettük fel az ötleteket, majd a megvalósítás következett. Tomi és Dalma bevásároltak, a kézműves szakkör a zászlókat és Skandinávia térképét készítették el. A dekorációért Adrienn és csapata felelt. Az irodalmi műsor szervezését ez alkalommal Csilla vette át Julitól. Szóval nagy volt a készülődés, mint mindig ilyenkor. Ja, ki ne maradjon a kvízjáték, amit hárman állítottunk össze Karesz vezetésével. Eljött a nagy nap, már 12 órakor kezdődött, a konyha ekkor nyitott. Dalma és Mezsu irányították a munkát Bea segítségével. Készült a svédasztal: tonhalas és rákos szendvicsek, izzott a sütő, mivel piskóta is készült. Előkerültek a halrudacskák, amiket csak később fojtottak forró olajba, mert frissen jó. A másik szobában egy kisebb csoport a Mamma Mia című filmet nézte. Aki nem, nem tudja, miből maradt ki!

Eljött a három óra. A műsor az irodalmi csoport előadásával kezdődött. Mit ne mondjak, szavam sincs hozzá, olyan jól sikerült! Nem csak irodalmi művészeket hallottunk, hanem egy komplett előadást is, az adott országokról: földrajzi adatok, államformájúk, EU-tagok vagy sem; ha igen, mi a pénznemük; királyság vagy köztársaság, és így tovább. Az előadás közben mindenki megismerhette az ország zászlaját. Nem győztünk tapsolni, annyira kerek, komplett volt az egész. Karesz még meg is jegyezte: ha most jól odafigyeltetek, az sokat segít a kvízben, melynek 13-10 lett a végeredménye.

A nagy zebe-zaba után jött a skandináv lottó. Mindenki kitölthetett egy szelvényt, majd Dalma kétszer egymás után kihúzta a számokat, amiket meg is játszottunk valóban is. Csilla bebizonyította, hogy nem csak boowlingozni és műsort készíteni tud, hanem szerencséje is van. Övé lett az egyetlen 4-es találat. Lévén ezek a napok már hagyomány nálunk, mondanom sem kell, folytatjuk tovább. Orosz napon remélem lesz lazac és kaviár, de az amerikai napon is elférne bennem egy kis beefsteak tükörtojással, de maradjunk a realitásnál: inkább a műsorok legyenek gazdagok!

Ali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése