A tornáról

   A Félsziget Klubházban évek óta pénteken délelőttönként tornaóra van. Hála drága H. Éva védőnőnek, aki már jó pár éve vezeti kis csoportunkat, s szakít időt ránk ezeken a napokon.
   Itt részt vesznek 20 év körüliektől minden korosztályból, 70 év felettig bezárólag.
   Az elvégzett gyakorlatok tematikusan vannak felépítve. A torna kb. 1 óra hosszáig tart. Célja a kondicionálás; emellett fogyás, zsírégetés, a test karbantartása, frissítése. Sokkal jobb állapotban vagyunk távozáskor, mint érkezéskor. Meglehetősen nehéz gyakorlatokról van szó, ezért hatékony a zsírégetés. A torna akkor vezet eredményre, ha rendszeresen végezzük. Emellett nagyon fontos szempont az egészséges, kiegyenlített táplálkozás, vagyis mindent lehet, enni, csak mértékkel, mozgással korrigálva. Ezeket szem előtt tartva, életvitel tanácsokat is kapunk, amelyeket igyekszünk betartani, egymásra figyelünk.
   Akár súlyfeleslegünk van, akár soványak vagyunk. A rendszeresség igen fontos a tornában, és ez hosszú távon igen jó kondíciót ad. És mi kell hozzá: fegyelem. Péntekenként, nem fordulhatunk otthon reggel a másik oldalunkra, hanem felkelünk és érkezünk időre. Néha ez nehezünkre esik, de tudjuk, hogy vár a program.
   Tornatanárunk fáradhatatlan és türelmes. Igen jó példát mutat.

   A létszám változó, vannak régiek, akik kitartóak, és vannak újak, fiatalok és idősebbek vegyesen, akik beállnak a sorba. Jó érzés egy jó közösségben együtt tornázni egészségünkért.

   Köszönjük a lehetőséget tornatanárunknak, aki változatlan energiával vezeti a csoportot és a Félsziget Klubháznak, aki lehetőséget ad erre.

2011.09.23.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése