Péntek esti láz!

Június 27-én a szociális munkások bevásároltak, délre hoztak a klubba sajtot, margarint, felvágottat, zsömléket, zöldségeket. A klubtagok segítségével szendvicseket készítettünk…
Utána berendeztük a termet, hiszen vendégeket vártunk: a Matéria klub tagjait. Készítettünk üdítőket is, Margit és Laci kávét főztek.  A vendégek két óra előtt jöttek valamivel, így pont az előadás kezdetére érkeztek meg. A színjátszó kör egy Karinthy Frigyes novellát dolgozott fel, aminek a címe: A hónapos szoba. Anna alakította a háziurat, Éva volt a háziasszony, Miki az érdeklődő vevő, aki a szobát ki akarja venni.

A közönségnek nagyon tetszett a jelenet, sokat nevettek, vastapssal köszönték meg az előadást. A vendégek közül az egyik meghívott egy Babits – verset olvasott fel. Ezután vendégül láttuk a Matériásokat, mi is ettük a finom szendvicseket, ittuk az üdítőket, meg a kávét. Három óra körül elindultunk a MOM-ba, ahol helyet kértünk a délutáni rendezvényre. Zsuzsa halálra váltan közölte, hogy a zenekar még nem jött meg, várnunk kell egy kicsit. Vártunk. Kb. tíz perc múlva jött megint Zsuzsa, de most már nevetve.  Kiderült, hogy már rég megérkezett a Rozsda zenekar, bent a teremben próbálnak, mehetünk. Felmentünk.

Fent a teremben körben székek  voltak,  a terem egyik végében a zenekar, a másik végében üdítők és édesség asztalokon. A zenekar rákezdett egy nótára, elég kellemes volt, de nem az igazi. Miki énekelt, s megkérte a zenészeket, hogy kísérjék őt. Demjén Ferenc egyik számát énekelte el. Nagyon jól sikerült. Később mások is kedvet kaptak az együtténeklésre.  Egy-egy számot együtt énekeltünk a zenekarral, például a Petróleumlámpát is, táncoltunk és énekeltünk. B. Csabát nagyon hiányoltuk, mert ő mindig fergeteges hangulatot tud ilyenkor csinálni. Este hatig tartott a buli.
Sokan maradtak a buli végéig. Az együttessel Zsuzsa megbeszélte, hogy máskor is találkozzunk még. Jó lenne megint egy jó buli a Rozsda együttessel.
Ui.: Mariann nagyon elégedett volt mindennel, szóval nyugodtak lehetünk, nem?

2014
Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése