Portugál és török napok

 Legnagyobb örömünkre újra kezdődtek a nemzetek napjai. Először a brazil nappal kezdtünk, majd következett a portugál és a török nap. A brazil napról már írtunk, amelynek sikerén  felbuzdulva rendeztük meg a portugál és török napot.
 Mind a három alkalommal a jól bevált módszert követve a Wikipédia anyagát alapul véve ismertettük az országokról a tudnivalókat.  Kvíz kérdéseket is készítettünk, melyek nagyon jól sikerültek. A portugál nap kérdéseit 13-13 helyes megfejtéssel  döntetlen lett, a török napét a dohányosok csoportja nyerte 18 ponttal, a nem dohányosok 17 pontot értek el.
Mind a két alkalommal verset is hallhattunk. A török napon Nazim Hikmet egyik versét olvasta fel Éva. Mind a két alkalommal hallhattuk Mikit portugálul illetve törökül énekelni.
Rendhagyó módon a török napot a török himnusszal kezdtük, és tervezzük, hogy ezentúl mindig meghallgatjuk az adott ország himnuszát.  A klubteret az adott ország zászlóival díszítettük fel.  A műsor és a kvíz után jött a kaja. Hagyományosan az adott ország ételeit készítette el Bea illetve Mezsu. Mindenkinek ízlett a portugál illetve török étel, s az azt követő  gyümölcssaláta. Úgy döntöttünk, hogy gyümölcssaláta ezentúl mindig lesz .
A visszajelzések szerint   a klubtagok jól érezték magukat. A következő alkalommal Indiát akarjuk bemutatni.

Ali
Éva
2016

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése