Interjú az állatokról és az Állatkertről

- Ha rád lenne bízva egy új állatkert létesítése, mely állatokat szereznél be először?

Ausztráliai, tazmániai és új-zélandi állatokat. Felvenném a kapcsolatot a Jersey szigeten lévő Dodo Parkkal, ahol a kihalás szélén lévő állatokat próbálják megmenteni, és az ő Franchise-állatkertjüket hoznám létre. Él az őserdőben egy nagyméretű papagájfajta, amelyik nagyon nehezen talál párt. A hím próbálja a hangjával hívogatni a nőstényt, de nagyon kevés van belőlük, és így nem jön a párja. Szereznék neki egy feleséget, és az állatkertben tartanám őket.

- Milyen változásokat vezetnél be?

Szeretném, ha az önkéntesek is gondozhatnák az állatokat. Hazavihetnék az anyátlan állatkölyköket otthon felnevelni. Ezeket nagyon gyakran kell cumiztatni és büfiztetni. A hasukat is dörzsölgetni kell, hogy tudjanak emészteni.

- Mely állatok vannak a mostani állatkertben méltatlan körülmények között?

A földi malac. Nincs elég nagy helye, hogy járatokat tudjon ásni a földben.

- Te mely állatokat és miért telepítenél át a Vidámpark területére?

A majmokat, a vízilovat, az oroszlánt, a zsiráfot, a zebrát és az elefántot. Ezek népszerű állatok, minden gyerek először rájuk kíváncsi, és így biztosítani lehetne, hogy sokan látogassák a vidámparkot.

- Vannak-e olyan állatok és növények, amiket hiányolsz az állat és növénykertből?

A következőket hiányolom: a fakúszó kengurut, a kiwit, a kolibrit, a vaddisznót, a hosszú fülű sündisznót, a rövid fülű elefánt cickányt, a koalát, a cápát, a húsevő és dögszagú növényeket, a jaguárt, a csimpánzt, a hópárducot, a tazmán ördögöt, a pandát és a kacsacsőrű emlőst.

Készítette: Ali Olgával

2012

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése