Farsang

A farsang előtti napokban feldíszítettük a klubházat és megcsináltuk a majonézes krumplisalátát. De nem csak az étel készült el előre, hanem a színjátszó-csoport műsora is. Ez már a második alkalom volt, és nagy titoktartás övezte.
26-án délután Mezsu és Bea vezetésével elkészítettük a farsangi fasírtot, ami nagyon finom lett, csak az égett zsír miatt egy kis füsttel járt. A tűzoltók épp az utcában voltak és meglepetten nézték a klubházból kigomolygó füstöt.
A fánkokat készen vettük.

Délután 15 órakor kezdődött az ünnepi műsor. A színjátszókör két jelenetet adott elő. Az egyik Molnár Ferenc jelenete volt, a másik Karinthy Frigyes novellája. A szünetben B. Csaba elmondta Kosztolányi Dezső Játék című versét. Az előadást egy óriási vastaps zárta le.
A műsor után mindenki bemutatta a jelmezét. Volt Focista, Takarítónő, Túró Zsuzsi, Jó Boszorkány, Cigánylány, Metál Lady, Kisgyerek, Kéményseprő, Palacsintasütő, satöbbi. A szocmunkások egymásról készített álarcot vettek fel. A jelmezek bemutatása után enni kezdtünk. Minden nagyon finom volt, csak a krumplisaláta bizonyult kevésnek.
A farsangi ünnepség utolsó óráiban diszkózenére táncoltunk. A zenét kívánságműsor alapján állítottuk össze. Egész nap nagyon jó volt a hangulat. Miki azt mondta, hogy évek óta nem táncolt ennyit. Hat órakor alig lehetett kiüríteni a termet…

2014

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése