Az élet értelme

Betegen is meg kell találni az élet értelmét. Nem szabad hagyni, hogy a keserűség, rossz élmények befolyásoljanak, és egy járhatatlan útra vigyenek. Arra kell gondolni, hogy vannak olyan emberek, akiknek már semmijük sincs, és mégsem adják fel a reményt. Meg kell találnunk az életünket szebbé tevő dolgokat, mint például a csoportfoglalkozások, csoporton belüli beszélgetések adta jó hangulatot. Minden olyan cselekedetnek örülni kell, amit meg tudunk önállóan oldani. Szinte nem is lehet felfogni, hogy ér valamit, pedig egy beteg embernek nagyon sokat jelent.
A Menyustól tanultam, hogyha valamit be akarok indítani, rendszeressé akarok tenni, azt tíz napig kell ismételni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy honnan indultunk el. Van javulás. Nem olyan látványos, s el kell hinni a szociális munkásoknak, hogy igenis, javult az állapotunk.
Néha hallok a klubban elkeseredett mondatokat az életről. Nem szabad, hogy ez úrrá legyen rajtunk. Tudunk gondolkodni, bár nem úgy, mint a többi ember, talán az átlagnál még okosabbak is vagyunk.

Epi
2014

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése